НАЙ-НОВИ:

От днес у нас отпадат важни забрани заради COVID-19

От днес (1 юни) България премахва задължителната 14-дневна карантина за пътници от повечето страни от Европейския съюз, но не и за тези с най-големите огнища на коронавирус.


Това става факт, след като здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България, считано от 1 юни, транзитното преминаване през територията на страната, както и поставянето под 14-дневна карантина.

В същото време също от днес се  разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Близо 49 000 зрелостници днес се явяват на матура по български език и литература

Училищата, които ще посрещнат зрелостниците вече са дезинфекцирани и запечатани. Началото е в 9 ч. Министърът на образованието уточни, че носенето на маски и ръкавици за учениците не е задължително по време на изпита, но на входа ще бъдат връщани тези, които имат висока температура. За да бъдат допуснати до изпита зрелостниците, трябва да покажат документ за самоличност, служебна бележка, химикал с черен цвят и найлонов плик, в който да бъдат прибрани вещите им.

По последни данни броят на заразените с коронавирус у нас е 2513. Броят на починалите е 140, а на излекуваните е 1,074. В световен план заразените са 6,267,407, починалите са 373,961, а оздравелите са 2,847,539. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
13-годишно момиче е пребито в Южния парк в София. Момичето…