Днес е ден на отворените врати в Президентството и други емблематични сгради

Администрацията на президента се включва в инициативата Европейски дни на наследството – 2018 г. и за поредна година ще отвори врати за граждани от 10.00 ч. до 16.00 часа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава Румен Радев ще приеме лично първите гости на „Дондуков“ 2.

Гостите на президентската институция ще имат възможност да разгледат Гербовата зала на „Дондуков“ 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Още емблематични за столицата сгради отварят врати днес. Инициативата, която започна в събота, е в рамките на Европейските дни на културното наследство.

[ad id=“225664″]

Днес врати за гражданите отварят също така Военният клуб, джамията „Баня Баши“, католическият катедрален храм „Св. Йосиф“, Софийската синагога и Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Отворени ще бъдат и много музеи – Националният археологически институт с музей при БАН, както и филиали на Регионалния исторически музей – София – Триъгълна кула на Сердика, археологическият парк „Западна порта Сердика“ и др., а също и библиотеката и музеите към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и др.


image0 (9K)