НАЙ-НОВИ:

Дмитрий Рогозин: “Америка ще изстрелва астронавтите си с батут”. Илон Мъск: “Батутът работи”

Словесна престрелка между Илон Мъск и Дмитрий Рогозин след мисията на “Индвеър”.  Новата капсула сложи край на 9-годишния монопол на руските транспортни кораби Союз и се очаква да направи полетите извън Земята по-евтини и по-чести

След историческия успех за Съединените щати и частната компания SpaceX поздравления за завършилата космическа мисия дойдоха и от Русия. Кулминацията на успешната мисията до Международната космическа станция – рядко срещани в днешни дни на Земята прегръдки.

Боб Бенкен и Дъг Хърли се присъединиха към сънародника си Крис Касиди и двамата руски космонавти. „Страхотно е, че Съединените щати отново могат да изпращат астронавти в космоса. И сме много щастливи, че сме на борда на този великолепен комплекс“, Дъг Хърли – астронавт.

„Моля предайте искрените ми поздравления на Илон Мъск (много ми хареса неговата шега) и на екипа на SpaceX. Очакваме бъдещото ни сътрудничество!“, написа в „Туитър“ Рогозин.

Новата капсула “Индвеър” сложи край на 9-годишния монопол на руските транспортни кораби Союз. Директорът на “Роскомос” дори се шегуваше навремето, че Америка ще изстрелва астронавтите си с батут.

“Батутът работи” – отвърна след старта предприемачът Мъск. А реакцията на Дмитрий Рогозин не закъсня. Илон Мъск продължи размяната на любезности в “Туитър” на руски: „Благодаря, сър, хаха. Очакваме взаимноизгодно и проспериращо дългосрочно сътрудничество“, каза Мъск с „Туит“.

Очаква се капсулата Индвеър да направи полетите до космоса по-евтини и по-чести.

Blitz.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Определиха победителите в предизвикателството на Община Стара Загора „Детството на…