НАЙ-НОВИ:

Дискусия онлайн “Лев или евро”. Включете се

Инициативата за гражданско образование “Граждани с мисъл” организира онлайн дискусия на тема “Лев или евро – ползи и опасности от влизането в еврозоната”.

Дискусията ще бъде излъчена на живо, а всеки, който желае ще може да задава своите въпроси към събеседниците. Събитието ще се проведе на 27.08 (четвъртък) от 19:30 и ще се излъчва на живо на страницата на инициативата. 
През месец юли България беше приета в за член на валутно-курсовия механизъм ERM II (“чакалнята: за еврозоната) и банковия съюз като част от усилията на страната да влезе в еврозоната.
ЕЦБ определи базов курс за конвертирането нa българския лев в евро от 1,95583 лв. за евро, който може да има 15% диапазон в посока плюс или минус. България влиза в „чакалнята“, запазвайки едностранно режима на валутния борд.
В рамките на онлайн дискусията ще разгледаме прехода от валутен борд към приемането на единната валута. Всеки от нашите събеседници ще защити своята гледна точка, а именно – ползите от приемането на еврото в България и евентуалните негативни страни от това. Двете различни гледни точки ще бъдат коментирани от икономистите Даниел Василев и Димитър Вучев. Те имат добър икономически и медиен опит и ще изложат своите тези за прехода от валутен борд към влизането в еврозоната. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Линк за събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1214494102238688

Целта на страницата “Граждани с мисъл: е да популяризира важни, но сравнително непознати теми, които да обогатят културата на гражданското общество в България. Ще си говорим за медийна и финансова култура, ролята на институциите, правата ни като граждани и още много други интересни и полезни теми.

Виж още:
Има ли нова и променена политическа ситуация в България? Или…