НАЙ-НОВИ:

Европейската агенция по лекарствата: Не можем напълно да изключим връзката между образуването на съсиреци и ваксината на “АстраЗенека”

  • Пламен Пенчев
  • 23.03.2021
  • Здраве
  • Коментарите са изключени за Европейската агенция по лекарствата: Не можем напълно да изключим връзката между образуването на съсиреци и ваксината на “АстраЗенека”

“Засега не можем ясно да изключим връзката между образуването на кръвни съсиреци и ваксината на “АстраЗенека” срещу COVID-19″.

Това заяви директорът на Европейската агенция по лекарствата Емер Кук пред комисията на Европейския парламент по здравеопазване, съобщава Националната ирландска телевизия RTÉ.

Емер Кук отбеляза, че продължава проверката на въздействията от ваксината на “АстраЗенека”. Тя смята, че е “естествено да има подобни случаи, когато се ваксинират милиони хора”.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата заяви, че не може все още да се направят ясни заключения дали тромбозите са свързани с тази ваксина и дали настъпват по-често при жени под 55-годишна възраст и при пушачи, защото данните засега не са достатъчно.

Кръвните съсиреци могат да предизвикат инсулт, инфаркт, белодробна емболия и други опасни здравословни проблеми.

 

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин бе ваксиниран днес…