Димитър Главчев подаде оставка!

 

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще подаде оставка, за да не падне и предсрочно и третото правителство на ГЕРБ, научихме от RNS.

[ad id=“225664″]

Поведението на първия сред равните от последните два дни сложи край на нова политическа криза, от която има два изхода – подаване на оставка от председателя или подаване на оставка на правителството.

Това ще стане факт часове, след като премиерът Бойко Борисов призова БСП да се върнат в залата и да не занимават чужденците с проблемите на управлението му, въпреки бруталния натиск от Главчев над казващите истината.

Припомняме, че в сряда Димитър Главчев отстрани от парламентарната зала лидера на БСП Корнелия Нинова за това, че си позволи да цитира от трибуната обидни думи към народните представители, изречени от Бойко Борисов. Наказан бе и депутатът Антон Кутев, защото от място репликира, че Главчев вече не е за това място.

[ad id=“255238″]

След скандала парламентарната група на БСП напусна НС. Последва я тази на ДПС, които заявиха, че са им омръзнали двойните стандарти на ГЕРБ. Кворумът в момента се държи от „бореца против картелите“, подсъдимият лидер на Воля Веселин Марешки. Всички опити на ГЕРБ да оправдаят безпрецедентното поведение на Главчев с „изнервеността му“ и да вменят вина у Корнелия Нинова за думите на собствения им лидер, предизвикаха гневни коментари в обществото.

БСП и ДПС заявиха, че ще се върнат в Парламента само за гласуването на оставката на Главчева, която вече поискаха, и за второто четене на бюджета за 2018 г. На практика Корнелия Нинова разпусна депутатите си с указание да се върнат по избирателни райони и да говорят с хората за истинските им проблеми, вместо да прекарват по няколко безплодни минути в скандали в сградата на жълтите павета.

Източник:dunavmost.com


image0 (9K)