НАЙ-НОВИ:

Димитър Ганев: За Радев има два пътя – президент или премиер

Президентът Румен Радев има да взема едно много трудно решение в следващите месеци и то е свързано с предстоящите парламентарни и президентски избори през 2021 г. Той трябва да избере един от двата възможни пътя пред себе си, смята политологът Димитър Ганев, анализирайки темата за предаването “Офанзива“ на Канал 3.

“Радев има два пътя пред себе си. Единият е търсене на проект, с който да участва на парламентарни избори. Вторият е да играе за втори мандат с подкрепата на БСП. Правилният, според мен, е да се кандидатира отново за президент“, коментира Ганев.

“В момента Радев изпълнява ролята на опозиционер, като не пропуска всеки удобен момент, за да влезе в словесен двубой с премиера Борисов”, смята още политологът.

“Всяка една изява на президента Радев е атака по кабинета. Всичко започна още, когато той свали доверието си към правителството и продължава при всеки удобен момент. До следващите избори няма как да има затопляне на отношенията между президент и министър-председател. Надявам се само, че това няма да се отрази негативно на външната политика на България“, изрази опасенията си Ганев.

“В Българската социалистическа партия цари един вътрешен хаос, който практически изключва формацията от случващото се в последните месеци”, счита още политологът. По думите му битката там е за лидерското място между Кирил Добрев и Корнелия Нинова.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Красивата съпруга на вокалиста на „Ку-Ку Бенд“ Борис Солтарийски –…