Димитровградчанка, върнала се от Великобритания, умря на път за болницата

Прокуратурата в Димитровград разследва смъртта на жена от Димитровград на 53 години. Жената е починала на път за Спешния център в града. Аутопсията е показала, че причината за смъртта е пневмония.

За всеки случай са изпратени проби за изследване за коронавирус, пише haskovo.info. Има данни, че жената е пътувала във Великобритания. Тя се е върнала в България преди няколко дни с диагноза пневмония и с назначено лечение.

Снощи й станало лошо и близките тръгналия да я карат към Спешния център, но тя починала в колата, стана ясно на Съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ – Хасково в областна администрация.

Изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов заяви, че в Инфекциозно отделение има 25 легла с възможност за още 17.

Като цяло при епидемия от коронавирус МБАЛ – Хасково може да разкрие допълнително до 129 легла. Д-р Гелов допълни, че медиците в Инфекциозно отделение имат всички необходими лични предпазни средства, включително и за по-сериозни заразни болести от коронавируса.

От РЗИ казаха, че на ГКПП „Капитан Андреево“ вече се измерва температурата на връщащи се от Италия, Китай, както и от Тайван и Хонгконг. Засега на границата всичко било спокойно и нямало хора от тези държави.

От здравната инспекция призоваха общините при възможност да ограничат масовите мероприятия.

blitz.bg


image0 (9K)