НАЙ-НОВИ:

Джонсън предлага нови мерки във Великобритания, ще удължат ли карантината?

Карантината в Англия няма да бъде удължена след 2 декември. Това съобщават от Даунинг стрийт пред международни медии. Вместо това в страната отново ще бъде въведена тристепенна система от местни ограничения.

Мерките ще бъдат обсъдени на заседание в кабинета, което се очаква да се проведе днес. След това премиерът Борис Джонсън ще трябва да ги обяви пред парламента. Очаква се да бъдат предложени мерки за Коледните и Новогодишните празници.

Припомняме, че преди почти месец британският парламент прие предложението за локдаун в цяла Англия до 2 декември. То бе внесено от премиера Борис Джонсън, с цел предотвратяване разпространението на коронавируса. Хората могат да напуснат домовете си поради следните причини:

• за образование

• за работа, ако не можете да работите от вкъщи

• за упражнения и отдих на открито

• по медицински причини

• да пазарувате за храна и неща от първа необходимост

Тристепенна система от ограничения се прилага в Англия от средата на октомври до началото на ноември. В по-голямата част от страната беше в сила първото („средно“) ниво на заплаха от разпространението на вируса. Той предвижда затваряне на кръчми и ресторанти не по-късно от 22:00 и забрана за събиране в групи от повече от шест души. Ограниченията, съответстващи на второто („високо“) ниво, включват забрана на много публични събития, както и срещи между хора, които не живеят под един покрив, в затворени стаи. Третото („много високо“) ниво на заплаха, освен затварянето на барове, кръчми и фитнес зали, означава забрана на среща между хора, които не живеят заедно.

trafficnews.bg

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Луната e в знак Риби от 06:07ч сутринта до 17:06ч…