Джокович подобри рекорда за най-много седмици на върха

 

Световният №1 в мъжкия тенис – Новак Джокович подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много седмици, прекарани на върха на световната ранглиста.

Днес сърбинът започва своята 311-та седмица като лидер в класацията на ATP, задминавайки постижението на Федерер (310 седмици).

Още след като спечели Откритото първенство на Австралия по тенис през февруари, бе потвърдено че Джокович, че подобри рекорда на Маестрото, а днес това стана официално.

Носителят на 18 титли от „Големия шлем“ се качи на световния връх за първи път в кариерата си през 2011 година, като има общо пет престоя като номер 1 в света, най-дългият от които е 122 седмици (юли 2014 – ноември 2016).

Ноле също така дели постижението за най-много години, завършени на върха в ранглистата, заедно с американеца Пийт Сампрас – шест. Тази година Джокович ще се опита да излезе еднолично и в тази класация.

„За мен е много вълнуващо да вървя по стъпките на легендите и гигантите в този спорт. Да знам, че съм заслужил мястото си сред тях, следвайки своята детска мечта, е красиво потвърждение, че когато правиш нещата от любов и страст, всичко е възможно“, сподели Джокович.


image0 (9K)