Десислава Иванчева е в болница, иска да я пуснат от ареста

Отстранената от кметската длъжност в столичния район „Младост“ Десислава Иванчева иска да излезе от ареста. В момента бившият кмет е в затворническата болница и мотивира искането си за излизане от ареста с влошено здраве. Това съобщи defakto.bg. По искането й е записано заседание, става ясно от седмичната програма на спецсъда.

[ad id=“225664″]

Зрелищният арест на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе в края на април в центъра на София. След това съдът ги остави за постоянно в ареста, а прокуратурата поиска и отстраняването им от длъжност, което също бе уважено от две съдебни инстанции.

Преди едно от заседанията Иванчева и Петрова показаха пред журналистите листи със записки от прочетените от тях специални разузнавателни средства (СРС) по делото. В единия откъс, показан от тях, излязоха инициалите ББ и ЦЦ. Обвиняемите отказаха да уточнят кой стои зад тях (съвпадащи с имената на премиера Бойко Борисов и заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов), с аргумента че „всички знаем кои са“.

[ad id=“263680″]

Преди няколко дни Иванчева заяви, че ще изпрати жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради показния арест и последвалите го съдебни заседания.


image0 (9K)