НАЙ-НОВИ:

Дерматолог: Боята за коса крие сериозни опасности

Всяка изкуствена намеса върху нашата кожа крие своите рискове.

Млада студентка във Франция почти не загина след опит за домашно боядисване на своята коса.

“Доста голяма група хора боядисват косите си. Не трябва да се стресират от това, но боите съдържат много съставки, има и такива, които са онкогенни. Хората трябва да проучват много внимателно съставките на боите”, каза дерматологът от ”Александровска болница” д-р Мина Сълева, предава Bulgaria ON AIR.

Според нея по-големият проблем при боите са алергичните реакции. Хубаво е човек да тества боята, нанасяйки малко количество от нея зад ушната мида и престоявайки 48 часа с нея. Ако няма реакция, вече може да използва боята.

В домашни условия имаме повече възможност да проучим самия продукт, докато професионалните бои в салоните са по-агресивни и нямаме възможност да сме толкова запознати със съставките им, смята д-р Сълева.

“Има дерматологични тестове, кампании се правят в България. Хората могат да се информират, безплатно да отидат до дерматолог в техния град и да се тестват спокойно”, отбеляза гостът в “България сутрин”.

Ароматизираните кремове  са подвеждащи и могат да причинят алергия, каза за финал  д-р Мина Сълева. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Хората, които няма да могат да отговорят на критериите основно…