Депутатът от ГЕРБ, продал фирма с 200 бона дълг на малоимотен, хвърли оставка

От парламентарната трибуна Цветан Цветанов увери, че Димитър Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура в Гоце Делчев.

[ad id=“225664″]

Депутатът от ГЕРБ Гамишев е продал фирма с 200 000 лева дълг на „малоимотен“. За това алармира миналата седмица БСП в нарочна декларация. Днес Димитър Гамишев подаде оставка като народен представител, за да „не петни името на партията“

Когато прехвърлял фирмата си, тя не е имала задължения, уверил обаче народният представител, според лидера на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Димитър Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура в Гоце Делчев. Това каза Цветанов пред журналисти след като стана ясно, че депутатът Димитър Гамишев е подал оставка, предаде „Фокус“.

[ad id=“263680″]

Попитан дали Гамишев ще бъде сменен като координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев, Цветанов заяви, че в момента тече процес на отчетно-изборни събрания.

„Мога да ви дам пълна гаранция, че Гамишев няма да бъде ръководител на общинската структура“, заяви той. Цветанов обясни, че днес Димитър Гамишев е депозирал оставката си като народен представител.

[ad id=“237001″]

„Подадена е оставката, тя е в деловодството. Оттук нататък е технология, за да мине за гледане през пленарна зала и да бъде приета“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. Той поясни, че още вчера е имал възможност на разговаря с депутата след заседанието на парламентарна група.

„Днес той също искаше да разговаря с мен и каза, че иска да си подаде оставка“, каза Цветанов. Той обясни, че Гамишев е поискал да си подаде оставката, тъй като не е предполагал какво може да се разрази като отзвук. Според него Гамишев е показал достойна постъпка от гледна точка на морала.

[ad id=“238430″]

Цветанов каза, че депутатът го е информирал, че при влизането си в политиката е решил да се освободи от бизнеса си. „Тогава е прехвърлил фирмата си“, посочи Цветанов.

По думите му Гамишев е познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като малоимотен и не е предполагал, че по този начин ще се изтълкува и спекулира в публичното пространство.

[ad id=“236999″]

Цветанов и допълни, че от разговора му с Гамишев е станало ясно, че когато е прехвърляна фирмата, тя не е имала задължения.


image0 (9K)