Депутати от ДПС, начело с Карадайъ и Делян Пеевски, поискаха и президентшата Радева да си плаща за НСО като тях!

Депутати и членове на семействата на президента, парламентарния шеф и премиера вече да заплащат за охраната си, ако тя е осигурена от Националната служба за охрана (НСО).

Сами ще си плащат и онези лица, които се охраняват, защото са свързани с националната сигурност и посегателството спрямо тях би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в държавата. Това предлагат от ДПС с промени в закона за службата. Те са внесени от лидера Мустафа Карадайъ и депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Попадащите в този списък лица, за които се налага охрана от НСО, ще заплащат услугите на гардовете по тарифа, определена от министъра на финансите по предложение на началника на службата.

Текстовете ще засегнат съпругата на президента Румен Радев – Десислава, която в момента има охрана, кола и шофьор от НСО, както и почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски.

През декември обаче Мустафа Карадайъ обясни, че ДПС предоставя коли и техника на НСО за Доган и за Пеевски. Държавата плащала единствено заплатите на гардовете.

Доган и Пеевски сами да си плащат охраната, поиска и президентът. Румен Радев призова кръгът на хората с държавна охрана да бъде стеснен. Повод за дебата стана катастрофата с дете на кола на НСО, която е карала преди това негов секретар.

И премиерът Бойко Борисов обяви, че е правилно политиците сами да плащат за охраната си от държавната служба. Промени в закона поиска и шефът на НСО ген. Красимир Станчев

BNews.bg


image0 (9K)