НАЙ-НОВИ:

Депутатите сведоха глави в памет на Стефан Данаилов

Депутатите сведоха глави в мълчание. „Напусна ни голям актьор и човек, с обаяние, талант и артистичност“, каза Цвета Караянчева от трибуната на парламента

Депутатите почетоха с минута мълчание паметта на легендата на българското кино Стефан Данаилов, който почина във ВМА тази нощ.

„Напусна ни голям актьор и човек, с обаяние, талант и артистичност“, каза в началото на заседанието председателят на НС Цвета Караянчева.

Тя посочи, че Стефан Данаилов има топлото признание и обич на целия народ и влагаше енергията си в 6 парламента.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се разплака от загубата на близкия си приятел. За да запазят минута мълчание, народните представители сведоха глави и станаха на крака в знак на почит към личността на Стефан Данаилов.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента предложения за почитане на паметта с едноминутно мълчание могат да се правят само ако са били внесени писмено в деловодството на Народното събрание до 18,00 ч. на деня, предшестващ съответното пленарно заседание, освен в изключителни случаи.

Данаилов бе народен представител в 6 в парламента, а в 44-ото Народно събрание той бе депутат от 24-ти Многомандатен избирателен район – София. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Пъстротата и колоритът на северозападния говор са толкова специфични, че…