Стартираха празниците за Деня на Гълъбово

Преди 47 години на 24 август 1969 г. Гълъбово е обявен за град. По традиция на този ден всяка година се откриват празниците, посветени на Деня на Гълъбово.

Тържествата, които ще продължат цяла седмица, стартираха на стадиона с футболна среща между отбора на Община Гълъбово и Отбора на сърцето.

По-късно се състоя коктейл, гости на който бяха Областният управител инж. Георги Ранов, Оливие Маркет, изпълнителен директор на Ей И Ес България, Гари Левсли, главен изпълнителен директор за Източна Европа на „Контур Глобал Марица-изток 3”, Куинто ди Фердинандо, изпълнителен директор на ТЕЦ „Контур Глобал Марица-изток 3”, Янилин Павлов, изпълнителен директор на „Брикел” АД, депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, представители на различни институции от областта и на местната власт.

Кметът Николай Тонев се обърна с думи на благодарност към екипа на Община Гълъбово за добрата съвместна работа и към жителите на града за тяхната подкрепа.

В поздравителния си адрес инж. Ранов пожела на всички крепко здраве, щастие и успехи във всички начинания. „Днес Вие имате пълното право да празнувате със самочувствие и удовлетвореност, защото Гълъбово е неделима и важна част от историята, икономиката и културата на Старозагорска област. Тези 47 години, откакто е обявен за град, са израз на стремежа на населението му да върви напред и нагоре и да твори неуморно. Сбъдвайте мечтите си и не спирайте да работите за добруването на своя град!”, написа в обръщението си към гълъбовци областният управител.

Една от най-големите атракции на вечерта беше огромната празнична торта, върху която бяха „кацнали” два бели гълъба, символ на града. Николай Тонев, инж. Георги Ранов, Оливие Маркет, Гари Левсли и Янилин Павлов разрязаха заедно тортата. Празникът продължи с много настроение и музика.


image0 (9K)