НАЙ-НОВИ:

Двойната смърт в с. Габра: Бащата се заклещил, докато вадел момиченцето си от кладенеца

„Мелани беше много умно и будно дете, но не я свърташе на едно място. Все я гонехме и тичахме по нея. Баща й за секунди я изтървал от поглед и тя е паднала в кладенеца. Отидоха си и двамата, страшна мъка”. Това е разказала пред TrafficNews бабата на момиченцето на година и осем месеца от софийското село Габра, което вчера загина заедно със своя татко Иво, който се опитал да я спаси.

Жестоката трагедия се разиграла в големия двор на семейната къща, която е в края на селото около 17 часа в четвъртък. 34-годишният Иво косял трева, а Мелани си играела около него. Вътре в къщата бил и дядото на детето.

Кладенецът, който е на нивото на земята, е ограден само с нисък парапет. Както винаги бил покрит с леген. Момичето обаче го бутнало, вероятно след като се е спънало, и полетяло в отвора.

Бащата реагирал почти веднага и се опитал да влезе в кладенеца, но се заклещил на 2-3 метра в него. Иво били едър мъж, тежък около 120 килограма, обясни дядото на Мелани.

 “Само ми каза нямам въздух, нямам въздух, дърпай”, разказа потресеният възрастен мъж, който не успял да издърпа сина си жив.

Когато той започнал да крещи за помощ, дошли съседи и с общи усилия издърпали Иво, но той вече бил мъртъв.

Близките на Мелани сами извадили тялото й от водата. „Закачихме е с някаква кука за чорапчето на краченцето. Видяхме само много пяна по устата, когато я извадихме”, обясни дядо й.

“Мелани беше едно къдраво, умно момиченце. На всички знаеше имената, можеше да смята, диво дете беше, за минутка не сядаше”, добави бабата на детето.

Майката на Мелани е от Вакарел и рядко оставала в Габра. По време на трагедията отново не е била там, защото отишла да си ремонтира колата във Вакарел.

След трагедията дошла, но днес си стегнала багажа и заминала, обясниха родителите на нейния съпруг.

Жители на селото разказали пред TrafficNews, че почерненото семейство било с добро име. Бащата Иво пораснал пред очите им,  последно работел в склад в съседното село Крушовица.

Малката Мелани пък била любимка на всички баби в Габра заради веселия си характер.

„Голяма трагедия! Не стига тая мъка ами по социалните мрежи пишат, че родителите на Мелани били безотговорни и затова станала белята. Не ги е срам, човекът си отиде, но не успя да спаси момиченцето”, коментираха местните хора пред екипа ни.

Мелани и баща й ще бъдат погребани в един ковчег утре.

Мъж и дъщеричката му се удавиха в кладенец край София

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Алекс Раева роди първата си рожба. Бебокът е момиченце и е…