НАЙ-НОВИ:

Две доживотни присъди на остров Крит за двама българи

Две доживотни присъди постанови съдът в критския град Ираклио спрямо бившия казанлъшки полицай Красимир Карчев и любовницата му , родената в казанлъшкото село Копринка Десислава Говедарова, съобщи “Монитор“.

Двамата застанаха пред Темида за убийството на 62 – годишния кардиолог Христодоло Каландзакис.

Лекарят бе застрелян с ловна карабина на 7 октомври 2017 година докато пътувал с колата си по пътя от град Сития към село Йерапетра. Карчев бе задържан малко по-късно при опит да избяга   с личната си кола от местопрестъплението.

Пред съда 38-годишният казанлъчанин пое изцяло вината за убийството в опит да оневини приятелката си, но разследващите доказаха, че всъщност всичко е било организирано от Десислава, която искала да сложи ръка върху имотите и спестяванията на кардиолога. Допълнителен мотив били и съмненията на Каландзакис за бащинство на 4-годишното им момченце.Той непрекъснато настоявал да се направи ДНК-тест на детето.

Красимир и Десислава се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит, където започнала работа като домашна помощница при д-р Каландзакис, а по-късно двамата се оженили. След сключването на брака с доста по-възрастния грък далеч по-младата от него жена възобновила връзката си с полицая.

След разстрела, гръцките криминалисти намериха мобилния телефон на българката, а в него и неизтрити съобщения до Карчев, сред които и:

Повече подробности четете в “Монитор”

image1 (9K)

Автор: Христо Христов Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Преди точно пет години на днешния ден ни напусна великия…