НАЙ-НОВИ:

Двама се удавиха, след като руски катер се преобърна в Черно море

Голяма трагедия се разигра във водите на Черно море. Двама души загинаха при преобръщане на руски катер, използван за разходки на летовници.

Инцидентът е станал вчера вечерта, предадоха световните медии.

Злополуката е станала в района на село Джубга, Краснодарския край.  По уточнени данни от тази сутрин на кораба е имало 55 души. Оцелелите нямат нужда от медицинска помощ. Първоначалната информация беше, че на борда е имало 43 души. 37 от тях са били доставени на брега.

Според очевидци шестима били спасени от съседни плавателни съдове. Собственикът и капитанът са задържани. Образувано е наказателно дело.

Според източник, катамаранът “Атол” е бил претоварен. Той е бил проектиран за 12 души, а при преобръщането на него е имало почти четири пъти повече. Бил е регистриран в пристанището на Туапсе, разрешително е получил през 2017 г. като маломерен плавателен съд и най-вероятно е бил преработен, за да се увеличи вместимостта му.

Според медиите новият собственик на катамарана е направил втора палуба, но не е взел предвид, че това е възможно, ако ширината на съда е минимум 6 метра. А плавателният съд е бил с дължина 10,7 метра и ширина 3,7 метра. Заради допълнителната палуба се намалява ъгълът на устойчивост и затова корабчето се е преобърнало, обяснява експерт. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Замислям се да направя свое шоу. Все още обмислям дали да…