НАЙ-НОВИ:

Двама пострадали при авиокатастрофата край Русе

Единият от пострадалите от самолетната катастрофа край село Бъзън е с травма на главата. Той ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургията на русенската болница, съобщава kiss13.net. Другият пострадал се е разминал само с травма на ръката. И двамата са без опасност за живота.

По данни на bTV, единият пострадал е на 52 г., а другият – на 41 г. По непотвърдена все още информация, единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият – от Горна Оряховица.

Самолет падна край русенско село

На мястото на инцидента са били изпратени и екипи на полицията и пожарната. По данни на Нова телевизия две ултралеки машини са решили да кацнат на малкото летище, но не са уведомили собственика на аеропорта. Единият от тях, с двама човека екипаж, каца успешно. Другият обаче излиза от пистата и се забива в дървета около нея заради силния вятър. И в двата самолета са били по двама човека, всички българи.

Този тип полети, според собственика на летището, не са туристически, правят се с цел забавление.

Летателният апарат е бил управляван от младеж, който има около 150 часа във въздуха. Пилотът на другия е с около 1000 часа и може би именно значително по-големият опит е предотвратил падането и на втория.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Мариан Вълев, който се прочу с ролята си на мафиота…