НАЙ-НОВИ:

Да се докоснеш до Родопа планина…

Когато от жега не можеш си намериш място, климатикът ти е на “шест” и нищо не ти се прави, съвсем близо до града има едно страхотно местенце.

[ad id=”225664″]

Равнища и едноименната хижа се намират на около 30 км от Пловдив, като се минава през Първенец и Дедево. Малко преди хижата се отбива наляво и се тръгва по широк черен път. Продължава се по широка планинска пътека, водеща до дърво с указателни табели. Тръгва се наляво по пътечка, спускаща се към гората. Следва се жълтата маркировка, която се намира по дървета и скалите, разказва plovdiv24.bg.

Маршрутът по пътеката ще ви отнеме около 30 минути и ще ви отведе до скалиста местност с прекрасна панорамна гледка. От там се виждат зелените родопски склонове, а небето сякаш е в ръцете ви. Надморската височина е около 1260 м, а на ръба на тази скала стои самичко едно дърво, любувайки се на величествената Родопа планина.

[ad id=”263680″]

За истинските ценители на природата и нейните дарове тази разходка си заслужава. Чистият планински въздух и всеизвестната неповторима магическа красота на Родопите предразполагат към изключително пълноценна почивка и презареждане. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Недопустимо е за мен и неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония…