НАЙ-НОВИ:

Данъчните затягат контрола върху онлайн търговията

Те ще следят какви суми получават гражданите при изплащане на стоки с куриерски или пощенски пратки с наложен платеж.

[ad id=”225664″]

Това ще стане с промени в Закона за пощенските услуги, които са пуснати за обществено обсъждане от Министерството на транспорта, пише Труд.

Пощенските оператори ще трябва да изискват и съхраняват идентификационни данни на граждани – податели на вътрешни и международни пощенски пратки с наложен платеж, при които на подателя на пратката сумата на наложения платеж е изплатена в брой чрез пощенски паричен превод. Информацията за хората, които получават пари за изпращане на стоки по пощата, ще се пази в предвидения от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс 5-годишен срок. Информация ще се пази и за упълномощените лица, които изпращат стоки по пощата.

[ad id=”236993″]

Продажбите по Интернет нарастват през последните години като много граждани реално извършват търговска дейност без да плащат дължимите данъци. Затова от НАП ще изисква информация от куриерските компании какви суми изплащат на свои клиенти за изпратени пакети с наложен платеж. С промените в закона ще се следи и какви суми се получават от изпращача с пощенски паричен превод. Така НАП ще може да проследи колко често граждани изпращат стоки по пощата и какви обороти правят.

Труд Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Всички са навътре в тези игри и зависимости. Най-вече ГЕРБ.…