Данаилов за Мая Манолова: Малко се плаша от нейния инициативен комитет

Стефан Данаилов заяви в ефира на бТВ, че наблюдава внимателно процесите на политическата сцена и малко се плаши от инициативния комитет на Мая Манолова за кметските избори .

„Двете дами, които ще се явят пред нас на състезанието за кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са първо хубави жени, второ – интересни, умни и различно уморени. Аз имам много симпатии към Йорданка Фандъкова. Докато бях министър, тя беше зам.-кмет по културата и много сме се срещали. Аз я помня как изглеждаше тогава и сега като я видя по телевизора, тя вече е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци. Прави впечатление, че каквото и да се случи, минава покрай нея и все някой друг го е извършил. А цялата отговорност носи тя, което не е много добро. Харесвам я, но винаги съм гласувал против нея, естествено защо“, допълни той.

По повод Мая Манолова Данаилов коментира, че тя е негова приятелка и тя най-малко изглежда уморена, иска да върши работа. Според него обаче било опасно „да не подкара по схемата на Фандъкова-Борисов“, а трябва по свой начин да решава проблемите.

Данаилов направи и една забележка към нея.

„Плаша се от екзалтираните жени. Елена Йончева прекали с остротата, навремето моята приятелка Корнелия Нинова също прекали с остротата и негативизма и загубихме изборите. А за Мая Манолова – малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са едни млади хора, които са много остри, много викащи, много напрягащи. А тя е много склонна да приеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам те да си крещят, да си правят всичко, а тя да укроти тона, да стане жена“, каза Ламбо по повод инициативния комитет, издигнал кандидатурата на вече бившия омбудсман. В него влязоха Никола Вапцаров, Криско, Анелия, Кристина Димитрова, Армен Назарян, Атанас Щерев и други известни личности.

„Преди време ѝ казах, че не става за президент. Сега най-отговорно казвам, че каквото и решение да вземе моята партия, аз съм „за“ Мая Манолова да бъде кандидат за кмет на София“, заяви Стефан Данаилов, като я определи като най-подходящия кандидат.


image0 (9K)