Гърция въведе карантина за всички, които влизат в страната

Гръцките гранични власти обявиха, че от днес (1 юни) до 15 юни 2020 година гражданите на страните от ЕС, сред които и българските граждани, при влизане в Гърция подлежат на 7-дневна карантина, на посочен от тях адрес. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Изключения ще бъдат правени само за медицински лица, които пътуват по работа, както и за международните шофьори. Хората, които са пристигнали в Гърция от чужбина, ще бъдат тествани за новия коронавирус, съобщава Би Ти Ви. Ако резултатът е положителен, то тогава задължителната карантина ще е най-малко две седмици.

Гърция стартира туристическия си сезон официално от 15 юни. Тогава се очаква напълно да отпадне и карантината, съобщи Нова телевизия.

Днес е третият пореден ден, в който в южната ни съседка не са регистрирани смъртни случаи поради епидемията от новия коронавирус.

Гръцките власти съобщиха, че през уикенда са установени само 2 нови случая на заразени с опасния вирус. Броят на носителите на Covid 19 в Гърция се е увеличил до 2 917 души.  Жертвите на заразата са 175 души.

 


image0 (9K)