НАЙ-НОВИ:

Гръцкото море го закъса. Българи, румънци и сърби направиха завой

Българи, румънци и сърби масово се отказват от почивките си в Гърция. Това пише сайтът voria.gr. Най-засегнати са хотелиерите на островите Тасос и Самотраки и те се опасяват, че редовните им гости това лято ще изберат други страни за отпуските си.

Причината за отмяната на резервациите е решението на гръцките власти да оставят да работи до 15 юли само един граничен пункт на българо-гръцката граница, този при Кулата-Промахон.

Президентът на Асоциацията на професионалистите в Самотраки Янис Глиниас призова за отваряне на граничния пункт Маказа-Нимфея и там да се монтира същата техника, каквато има и на Кулата-Промахон.

В противен случай ще имаме отлив от туристи към други райони и евентуално към други страни“, предупреждава браншовикът, цитиран от гръцкия сайт. Той подчертава неудобството, което изпитват румънците и част от българите, решили да отидат на Самотраки, защото ще трябва да обикалят над 200 км, за да стигнат до Кулата.

Хотелиерите от двата острова в Бяло море смятат, че е проявена небрежност относно функционирането на граничните пунктове. Те и големият брой граждани от България и другите съседни балкански страни, които в минали години всяко лято са идвали там на почивка.

Търсенето засега от страна на западноевропейците е анемично, отчитат от туристическия бранш в Северна Гърция.

Заради коронавируса засега хотелите в Тасос са пълни само на 20%, заради резервации направени още през февруари. Сега вече хората предпочитат да правят резервации в последната минута. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Френският премиер Едуар Филип подаде оставка, съобщиха от Елисейския дворец…