НАЙ-НОВИ:

Гръцки пенсионери масово идвали да живеят в България, приемали ги местни жени

Много гръцки пенсионери емигрират в чужбина – главно в България, за да оцелеят след спада на доходите им и ограничените възможности на близките им да им помагат финансово.

[ad id=”225664″]

Това се твърди в публикация на гръцката агенция АНАМПА, посветен на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, пише “Труд”.

В гръцката статия се казва: “пенсионери напускат страната в опит да живеят достойно, далеч от бедността и нещастието. Подтик за емиграцията им дава познанството с чужди гражданки, които са дошли в Гърция и обикновено работят като домашни помощнички. С началото на кризата, пазарът на труда за тези жени се сви. Когато се завърнат в родината си, някои от тях информират пенсионирани гърци, че имат желание да ги посрещнат и настанят в дома си в България срещу определено заплащане. То е много по-малко от това, което е необходимо, за да живеят в Гърция – в дом за възрастни хора, частна клиника или под грижите на местна жена“, пише авторът на статията.

Според нея с този избор пенсионерите дори успяват да спестяват нещо от пенсията си, защото във всяка друга балканска страна животът им е по-икономичен от този в Гърция. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Подкрепяте ли членство в ЕС и НАТО с приемане на…