Най-добрият български тенисист Григор Димитров използва личния си профил в Instagram, за да отправи специално и много емоционално обръщение към последователите си.

Българският тенисист приема тежко липсата на състезания заради пандемията от коронавирус, която удари по спорта в целия свят. Неяснотата от това, кога отново ще бъдат подновени състезанията кара спортистите в световен мащаб да изпитват сериозни трудности, пише gong.bg.

Ето какво сподели Григор Димитров:

“Дните си текат, но аз не мога да спра да мисля, колко ми липсва да се състезавам. Липсва ми подготовката, липсва ми шофирането до корта, липсват ми пеперудите в стомаха, когато чуваш името си на корта, когато се съсредоточаваш и чувстваш за минута, че светът спира да се върти и мислиш точно за този момент, възползвайки се от шанса да бъдеш точно там. Толкова много съм благодарен на този спорт, който ми даде всичко, за което някога съм мечтал (да, дори и разочарованията на моменти),но винаги ме е учил на нещо, което е отвъд спорта. Това ме предизвиква! Благодаря ти! Тенис, липсваш ми”, написа Григор Димитров.