НАЙ-НОВИ:

Григор Димитров стартира с победа на турнира по тенис в Пеки

Най-добрият български тенисист Григор Димитров надделя в първия кръг над босненеца Дамур Джумхур

с 2-1 сета – 6:1, 3:6, 6:3.

В началото на първия сет двамата спечелиха своите подавания, но след това Димитров взе нещата в свои ръце и след два пробива и пет поредни гейма затвори откриващата част с 6:1.

Джумхур явно изпитваше болка и взе медицински таймаут. След подновяването на играта двубоят бе спокоен и без пробиви, но в осмия гейм първата ни ракета се пропука. Джумхур се възползва от втората си възможност за пробив в гейма, за да поведе с 5:3. Впоследствие босненецът нямаше проблеми на свой сервис и вкара мача в решителен трети сет.

[ad id=”218001″]

Той започна трудно за Григор, който в първите си три сервис-гейма трябваше да спасява 5 точки за пробив. На свой ред обаче най-добрият ни тенисист се възползва от втората такава, открила се пред него в осмия гейм, за да поведе с 5:3. Българинът взе аванс от 40:0 в последвалия гейм и спечели втория си мачбол, за да затвори двубоя след 6:3.

Във втория кръг Григор Димитров, който през миналия сезон достигна до финала в китайската столица, очаква победителя от мача между Пабло Куевас и Хуан Мартин дел Потро. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
55 000 къса контрабандни цигари са открити в тайник на…