Григор Димитров приключи рано участието си в Мадрид

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от канадеца Милош Раонич с 5:7, 6:3, 3:6 в мач от втория кръг на турнира от категорията „Мастърс“ в Мадрид.

[ad id=“225664″]

Това бе първият им сблъсък на клей, като Димитров вече има две поражения от пет мача срещу този съперник. Срещата продължи точно 2 часа и се игра на втория по големина корт в комплекса „Каха Магика“ в испанската столица – „Аранча Санчес“.

[ad id=“263680″]

Поставеният под №3 Димитров се радваше на солидна подкрепа от страна на български фенове по трибуните, но в крайна сметка, след голяма битка, трябваше да преклони глава пред бившия №3 в света Раонич, който в момента е под №24 в ранглистата на ATP.

[ad id=“236993″]

В третия кръг на надпреварата ще видим изцяло канадски сблъсък. Следващият противник на Милош ще бъде Денис Шаповалов, който по-рано днес спечели в три сета срещу французина Беноа Пер.

Развръзката в първия сет дойде в 11-ия гейм, когато Гришо сервира неубедително и допусна пробив. Той започна вихрено втората част и дръпна с 4:1, след което стигна и до 6:3 за 37 минути игра.

Третият сет вървеше равностойно, но Раонич реализира пробив за 5:3, а след това при свой сервис сложи точка на спора.


image0 (9K)