Григор Димитров отпадна в Париж след загуба от Иснър

 

Григор Димитров  отпадна на осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж. Най-добрият български тенисист отстъпи пред 208-сантиметровия гигантДжон Иснър с 6:7(10), 7:5, 6:7(3). Битката между двамата продължи почти 3 часа.

Както се и очакваше, Иснър заложи на мощния си сервис и с лекота печелеше сервис-геймовете си, като успя да пласира общо 25 аса в мача. Българинът също бе стабилен на сервис и първият сет бе решен след тайбрек, в който Иснър се наложи с 12:10.

Вторият сет се разви по идентичен начин, но Григор успя да пробие сервиса на съперника в 12-ия гейм и изравни сетовете след 7:5.

[ad id=“218001″]

Григор бе по-концентриран в решителния трети сет и по всичко изглеждаше, че ще се поздрави победа. В шестия гейм българинът проби подаването на Иснър, след което затвърди и поведе с 5:2. Димитров дори имаше мачбол, но Иснър показа здрави нерви и успя да вземе подаването си, а след това и да върне пробива, което бе повратната точка в мача.

Иснър се съвзе и успя да прати мача в тайбрек, в който дръпна в точкитес 6:2 и затвори мача след 7:3.

На четвъртфинталите Джон Иснър ще срещне Хуан Мартин дел Потро, а Григор Димитров започва подготовка за финалния турнир на АТР в Лондон.


image0 (9K)