НАЙ-НОВИ:

Грешки в разресването увреждат косата

Разресването на косата е ритуал, който някои жени правят с удоволствие, а други смятат за напълно ненужен. Ресането е необходимо за здравето и доброто състояние на косата, но само ако се прави по правилния начин. В противен случай съществуват рискове от увреждане и накъсване на косата, изтъняването й и влошаването на състоянието на косъма.

Кои са грешките, които не трябва да допускате при разресване на косата, за да бъде тя красива и здрава?

Решите косата в грешната посока

Издърпването на четката или гребена отгоре надолу може да измъкне насила косъма от фоликула му. Това води до увреждане и накъсване, а при някои жени и до изтъняване на косата поради откъсването на множество косми преждевременно преди да е дошло времето за естественото им падане.

Най-добрият начин за преодоляване на възлите е внимателното разресване от средата на косъма, като бавно и леко качвате нагоре към корена. Разресвайте косата на отделни секции, като придържате с ръце кичурите.

Решите само краищата

Краищата се заплитат най-много. Ето защо някои жени предпочитат да разресват само тях. Това е погрешно. Трябва да разресвате косата по цялата й дължина, като за целта започвате отдолу, за да разплетете възлите, а след това разресвате и към корените. Нежният масаж на скалпа стимулира кръвообращението и растежа на косата.

Използвате грешната четка

Използването на правилната четка за вашата коса е ключово за здравето й. Това ще предотврати накъсването и падането на коса. Изберете четка според това дали имате права, къдрава или чуплива коса. Преценете дали косъмът ви е тънък и лесно се заплита или е дебел и плътен. Ако косата ви е тънка и фина например, рехавите четки, които не скубят много косата са по-подходящи.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Нападателят на Ювентус - Кристиано Роналдо се превърна в голмайстор…