НАЙ-НОВИ:

Граничар от Елхово намерил Зайков и го подгонил край Долна баня

Шефът на  Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е главният герой за откриването на Стоян Зайков-Чане. Това са заявили  пред trafficnews участници в снощния екшън край Долна баня. След няколко изстрела по обградилите го полицаи издирваният за две убийства бивш затворник се самоубил.

До развръзката се стигна след като около 20 часа Деян Моллов обхождал района на акумулаторния завод до Долна баня заедно със свой колега граничар. Изведнъж те видяли мъжки силует в полето край пътя. Насочили  се към него и поискали документи, но човекът се врътнал и побягнал. Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания от 20 дни Стоян Зайков. Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а Чане отвърнал със стрелба по тях. С риск на живота си Моллов и колегата му хукнали да го преследват.

Веднага бил подаден сигнал и до отряда на баретите, които пристигнали и обградили Чане. След няколко предупредителни изстрела 43-годишният Зайков отказал да се предаде. Малко по-късно се самопрострелял с пушка самоделка, 12 калибър. Тази версия засега не е опровергана от никого.

Сутринта в четвъртък комисар Деян Моллов обясни, че при издирването на Зайков са били вкарани в действие техники и подходи, които Гранична полиция използва при залавянето нелегални мигранти на турската граница.

Моллов оглави дирекцията в Елхово през март 2017 година, а преди това беше шеф на Гранична полиция в Смолян. Преди 4 години той беше отличен с почетен знак на МВР за добра служба.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Болница в щата Калифорния разкриха, че там се е родило…