НАЙ-НОВИ:

Готов е Културният център за даровити деца в Стара Загора!

На 1 октомври в 11 часа официално ще бъде открит новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Той се помещава в сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ 20 в центъра на града, която дари на Община Стара Загора от сестрата на професора – Мария Жекова.

Младите таланти на Стара Загора ще разполагат с камерна зала с добра акустика, със сгъваеми столове с лека метална конструкция. Обособена е изложбена площ, ще има и музикален магазин. На втория и третия етаж са разположени кабинети за занимания по различни видове изкуства.

В Камерната зала ще представят своите концерти изявени възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. Те вече ще имат свой дом в центъра на града, място, където да развиват своя потенциал. В залата вече има и специален роял, подарен от Швейцария, със съдействието на кмета Живко Тодоров.

В центъра ще работят различни художествени ателиета, ще заработи и Клуб „Сценаристика и кинознание“, който ще ръководи Николай Колев, сценарист на филмите „11 А“ и „12 А“.

Идеята за Културния център е на дарителката Мария Жекова- „Почетен гражданин на Стара Загора“. Нейното желание бе да се намери дом за талантливите старозагорчета, който да носи името на брат й Петър Жеков – виден общественик, композитор, писател и учен-генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора” и автор на химна на Стара Загора. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада“ събра стотици ценители…