НАЙ-НОВИ:

Готварска книга издадоха в 13-то основно училище „Св. Паисий Хилендарски“

Книга с любими рецепти на децата издадоха в 13-то основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Стара Загора.

„Коледа е Рождеството на Спасителя, светлината в душите ни, пламъкът на семейното огнище, сбъднатите и новородените мечти, топлината на срещнатите погледи, приемащата и прощаваща сила на любовта. Коледа, освен всичко това, е и вдишване – аромат на пръчка канела, кръгчета портокал и топъл хляб. Това вдъхнови учители и ученици  да създадат книга с любимите рецепти на децата от училището“, разказа директорът на училището Иво Радков.

През ноември майки и баби записали своите доказани и многократно приготвяни рецепти. Почти 200 кулинарни предложения са включени в готварската книга. Солени и сладки изкушения споделили близо 150 родители и близки на учениците от 13-то основно.

На 20 декември излезе от печат и първото копие на книгата, съдържащо 84 страници, с гланцова цветна корица, създадена по проект на ученици. Преобладават вкусни предложения за закуски и сладкиши, но най-важното е, че всяка рецепта е проверена и много любима.

„Благодарен съм на учителския и родителския екипи, които активно съдействат в новите начинания на училището, в концертите и базарите, в състезанията и празниците“, каза още директорът.  Той припомни, че училището е едно от тринадесетте, избрани от цяла България, чийто интериор ще бъде качествено променян с красиви фототапети през настоящата и следващите две години по проект на фондация ЛайтСорс.

Специален коледен поздрав за старозагорци е една от рецептите в изданието:

Пълнен хляб

 Продукти:

1 цял хляб;

250 г масло;

сирене;

 кашкавал;

домат;

чесън;

магданоз;

шарена сол

Приготвяне:

Хлябът се нарязва и се пълни със сирене, кашкавал и домат. След като се напълни, се залива с разтопеното масло, омесено с чесън (смлян) и магданоз. Пече се поръсено  с шарена сол. Консумира се топло.

Светла Илиева, майка на Исиана Илиева от 4 Б кл. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Проливните дъждове в Истанбул потопиха във вода строителните съоръжения на…