Горчиво! Кметът на казанлъшко село се врече за втори път на розова сватба

Кметът на Казанлък Галина Стоянова за втори път ожени Пламена и Апостол Терзиеви в Ритуалната зала на Община Казанлък, така, както преди 10 години пред Кмета са си казали заветното „Да“.

„Пред мен са двама, които се врекоха във вярност и любов не само пред себе си, но и пред Община Казанлък.“, отбеляза Галина Стоянова. „За мен е голяма чест да бъда заедно с вас и да направим ритуал след 10 години, който да бъде вечен за вас и вашето семейство!“, приветства Кметът розовите младоженци.

Красивото отбелязване на десетилетието семеен живот стана възможно, благодарение на грижливо пазена в тайна от „младоженеца“ идея на очарователната му половинка. Своята част от работата по строго секретния замисъл свърши и благородната „уговорка“ на Кмета за важна среща, която изисква от Апостол Терзиев официално облекло. В тесния семеен кръг на повторното бракосъчетание присъстваха кумовете Ива и Станимир Къчеви и новото попълнение в семейното гнездо на Терзиеви – 7-годишните им синове Калин и Георги. Те трябваше да потвърдят любовта на своите родители, за да се пристъпи към същността на гражданския ритуал.

„Хиляди пъти се вричам…“ прозвуча препотвърдената клетва на Пламена и Апостол. Тя самата, в качеството си на общински служител, е създала незабравими спомени за десетки казанлъшки двойки от най-светлия им ден. Апостол, като кмет на село Ръжена, грижливо следи за радостите и неволите на жителите на селото.

„Удостоверението за сключен граждански брак е подписано и подготвено от един от най-верните служители на Община Казанлък. Тя е направила щастливи много двойки, дала е живот на много семейства. И със сигурност от това е щастлива. Аз, в качеството си на кмет, използвам случая да благодаря на Пламена Терзиева, че изпълнява тази роля с голяма любов и внимание към нашите съграждани и че ги прави щастливи!“ – каза кметицата.

Заедно с брачното свидетелство Стоянова връчи на семейство Терзиеви герба на Казанлък. „Вие, двамата заслужавате да го получите, да го пазите и предадете на вашите деца. Защото и двамата сте се врекли в любов на Община Казанлък. Изпълнявате своята работа с голямо желание, с голяма отговорност и това личи всеки ден.“, поздрави розовото семейство Галина Стоянова и им пожела винаги да са така всеотдайни.


image0 (9K)