Глоба за шум от ремонтни дейности в апартамент получиха старозагорци в блок №27 в кв. „Три чучура – юг“

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 10 февруари, са отчетени малко над 110 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен за шум от ремонтни дейности в апартамен в блок №27 в кв. „Три чучура – юг“. Същата административна санкция е наложена по сигнал за незаконна търговия до блок №1 на бул. „Генерал Столетов“.
За бездомни кучета е съобщено в централната част на града, както в местността „Съборената кюприя“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.
Акт за установяване на административно нарушение е наложен на собственик на куче, разхождащ домашния си любимец без повод и намордник в междублоково пространство в кв. „Самара 3“.
Сигнализирано е още и за неспиране на автобусни спирки от водачи на градския транспорт. При установяване на нарушение от страна на шофьорите ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.
Граждани са се оплакали от силна музика от заведения, както и от замърсяване на пространство около контейнери за отпадъци. Сигнализирано е още и за запалени храсти и треви по пътя към село Еленино.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)