Главният прокурор и вътрешният министър съобщиха основните версии за убийството на Виктория Маринова

„Едно е ясно – извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Тялото й беше открито в събота на брега на Дунав. Установено е, че преди да бъде убита, тя е била изнасилена. На място днес пристигнаха лично главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

[ad id=“225664″]

„Приели сме, че не изключваме нито една от версиите. Не изключваме нито една версия, свързана със случайно посегателство – нито версия, свързана с планирано посегателство“, допълни главният прокурор.

Той поясни, че е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР.

 

[ad id=“263680″]

Работи се по всички версии за убийството, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Има екипи от Института по психология, които работят по линия на криминалната психология. Естествено те са присъствали на всички действия до момента с оглед да добият достатъчно информация и да направят психопрофил на лицето. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, коментира Маринов.


image0 (9K)