НАЙ-НОВИ:

Главният прокурор: “Бели бизнесмени” тровят децата на България”

“Бели бизнесмени” тровят децата на България”. Това написа в “Туитър” главният прокурор Иван Гешев, който отиде край Червен бряг, където прокуратурата разследва незаконно сметище за опасни отпадъци.

Днес той направи проверка на място и уточни, че боклукът е от акумулаторни батерии. Отчетени са леки нива на радиоактивност.

“Прокуратурата върши своята работа срещу това. Но и всеки от нас трябва да избере дали да е на страната на олигарсите или на страната на закона. От нашия избор зависи дали ще живеем по-добре в собствената си възродена Родина”, написа той.

По думи на Гешев подобни ями с отпадъци са намерени на две места край Плевен и на едно край София при “Кремиковци”. Той заяви, че вече е установено откъде идват опасните отпадъци. Те били на фирма, свързана с братята Пламен и Атанас Бобкови, които се разследват за незаконен внос и износ на боклуци. Гешев посочи, че са намерени товарителници.

“Тровят нашите деца, за да спестят няколко милиона евро, това е престъпление срещу бъдещето на България. Ако това го правят белите бизнесмени, представям си какво ще правят черните”, коментира той. По негови думи наблизо има река и е имало риск от екокататсрофа. Гешев обясни, че работещите на мястото били със специални облекла, защото въздухът е рисков. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Първата ракета на България Григор Димитров е направил нов тест…