НАЙ-НОВИ:

Гешев за Бобоков: Не следя “творческата” дейност на обвиняеми

Докато не се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, няма да се оправим. Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев.

В затворa е пълно с невинни, ако искате ги защитавайте тези хора. Но тях ги канонизират не защото са невинни, а защото си плащат. Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми лица, заяви още Гешев.

По отношение на това дали ще има нови обвиняеми, Гешев уточни: По конкретни досъдебни производства, решават конкретни наблюдаващи прокурори. Това може да каже само наблюдаващият прокурор. По това дело – търговия с влияние, няма други обвиняеми, коментира Гешев.

Ако изразя мнение, трябва да наруша закона, както г-н Лозан Панов каза, че определено лице трябва да бъде осъдено, не уточни Гешев. В който и затвор да отидете, всички осъдени в България престъпници ще кажат, че са невинни, репресирани от прокуратурата. Разликата е, че в затворите са предимно социално-слаби лица, а не хора с власт и пари.

Самият г-н Бобоков е признал едно нещо, че има задкулисие и той е признал, че участва в това нещо. Той е признал едва ли не за една паралелна държава. Това прокуратурата иска да прекрати – хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, политически партии и да продължават да крадат, както са го правили 30 години.

Г-н Божков знаете ли кой е, и сега е канонизиран от тези медии, които са свързани с обвиняемия Прокопиев и обвиняемия Огнян Донев.

Той коментира и случая със задържан за тероризъм 20-годишен младеж. Този случай е чувствителен, защото е свързан с националната сигурност. Става въпрос за един млад човек, вербуван от баща си, който е военен ръководител в Сирия. Няма данни за извършени престъпления на територията на страната. Но това е въпрос, които представлява престъпление по смисъла на българското законодателство,  обясни Гешев и допълни, че повече информация ще бъде предоставена от наблюдаващите прокурори.

По повод информацията, че журналистът Иво Никодимов е бил заплашван след излъчен репортаж за Бобокови, Гешев посочи, че ако има данни за извършено престъпление, прокуратурата ще се самосезира и ще има досъдебно производство. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Скандален чат: Бобоков си пише директно с Prezident, праща съобщения…