НАЙ-НОВИ:

Германски историк публикува тайни документи, разкриващи план на СССР да взриви атомна бомба на Луната

Публикуваха тайни документи, които разкриват, че СССР е планирал да взриви атомна бомба на Луната, пише националният ежедневник Die Welt.
Според германския историк Матиас Улл,  решението е било взето на среща на съветското ръководство през 1958 г. В рамките й е било постигнато съгласие да бъде разработен план за детонирането атомната бомба на естествения спътник на Земята.

Улл, който работи в Германския исторически институт в Москва, е попадал на документите в Държавния архив на Русия. Сега германският историк ги публикува.

[ad id=”225664″]

Плановете на най-висшия съветски управленчески кръг е предвиждал оборудване на ракета с атомна бомба, която да има експлозивна сила като на тази, хвърлена над японския град Хирошима, пише още агенция “Фокус”, цитирана от actualno.com.

Взривяването й е трябвало да послужи като демонстрация на сила в условията на Студената война. Учените обаче са предупредили, че подобни действия може да предизвикат непредвидими и неизмерими последствия. Няколко месеца по-късно проектът е бил изоставен. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Нормално е хората да правят едно нещо, което смятат за…