ГЕРБ и СДС заедно на местните избори на 27 октомври

ГЕРБ и СДС подписаха политическо споразумение за общо явяване на местните избори. Председателят на СДС Румен Христов отбеляза, че това е продължение на успешната кампания на европейските избори. „СДС като партия, донесла демокрацията, винаги ни е било приятно на нас да работим с вас”, заяви премиерът Борисов.

Бойко Борисов отбеляза, че неслучайно членството в ЕНП изисква съответно да избираш измежду политическите партии, които са от това семейство.

„Благодаря, че за големите градове се съгласихте, че ние просто сме длъжни да издигнем наши кандидати, докато в такива като Карлово, Криводол ще подкрепим издигнатите от вас кандидати“, обърна се той към СДС.

„Специално за София мисля, че ще бъдат много подли тези избори и те ще бъдат подли не заради друго, а заради вече установената практиката да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който впоследствие да говорят, ако е успешен, че е техният кандидат, ако е неуспешен, да бягат от него като дявол от тамян“, коментира Борисов. „Ако нашите колеги отляво искат да водят политическа битка с нас, е редно да си издигнат кандидат“, посочи премиерът


image0 (9K)