НАЙ-НОВИ:

Георги Свиленски е избран за председател на предизборния щаб на БСП

Георги Свиленски е председател на предизборния щаб на БСП. Това реши пленумът на НС днес.

Свиленски за втори път оглавява Националния предизборен щаб на столетницата – беше такъв и на местните избори през 2018 година.

Ще бъдат избрани и председатели на съветите към Националния съвет, които ще са 17, както министрите и за които някои коментират, че ще са правителство в сянка. Според Таско Ерменков обаче, съветите не дублират МС, а предлагат алтернативни политики.

Преди пленума Кирил Добрев коментира, че председателят на щаба не трябва да е депутат, за да може да отдаде цялата си сила и енергия в изборите.

Кирил Добрев коментира и информацията за напускащи 40 члена на партията от партийната организация в Триадица. Няма значение дали са 40 или 7, ръководството трябва да вземе мерки, смята социалистът.

В същото време, в официално писмо до медиите, от БСП “Триадица”, заявиха, че информацията за 40 напуснали члена е манипулативна и невярна. ” Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП “Триадица”, явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание”, обясни председателят на организацията Диана Тонова.

“Отговорно заявявам, че БСП “Триадица” е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на РС. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото”, допълва тя. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В романтичните връзки има два типа хора: тези, които обичат…