Георги Попов е основният акционер в Левски

Вицепрезидентът на „Нове Холдинг“ Георги Попов (в средата на снимката) притежава 86.6 процента от контролния пакет акции в Левски, заяви след края на Общото събрание на акционерите (ОС) новият член на Надзорния съвет (НС) Михаил Тодоров. Десет процента продължават да бъдат в тръст „Синя България, а останалите 3.4 процента се държат от дребни акционери.

„Относно г-н Божков – на всички акционери и на вас е ясно, че собственик на клуба е Георги Попов. Той е вицепрезидент на „Нове Холдинг“. Групата компании, които се ръководят от тези хора, застават зад Левски и подкрепят клуба. Той е представител на г-н Божков и собственик на ФК Левски. Аз бях поканен и от двамата, не се колебах и минута дали да приема“, заяви Попов след края на ОС.

„86.6 процента са на г-н Георги Попов, 10 процента са на тръст „Синя България“, а останалите са на дребни акционери, които присъстваха на Общото събрание. Приемствеността тепърва ще се случва. Още не сме се виждали със старите членове на Надзорния съвет и се надяваме това да се случи в скоро време“, добави новият член на НС.

„Винаги съм бил на стадиона, но не в ложите, където е ръководството. Винаги съм бил в сектор „В“. Мисля да си продължа там, където досега съм ходил с приятели“, завърши Тодоров.


image0 (9K)