НАЙ-НОВИ:

Георги Петров с уникално разкритие: Стамболийски е първият политик, който казва, че македонците не ни интересуват

  • Ваня Русева
  • 16.01.2021
  • България
  • Коментарите са изключени за Георги Петров с уникално разкритие: Стамболийски е първият политик, който казва, че македонците не ни интересуват

„Атентатът срещу Александър Стамболийски е едно зверство от страна на ВМРО. При своята стодневна обиколка в Европа лидерът на БЗНС на гарата в Белград той казва „македонците не ни интересуват, оправяйте се със сърбите“. Това заяви бившият лидер на БЗНС и депутат от Великото народно събрание Георги Петров в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа.

„Александър Стамболийски дава карт-бланш на сърбите да избиват македонци. Тогава Македония се води като банатство. За жалост Александър Стамболийски е първият ни политик, който казва, че не се интересуваме от македонците. Нямам спомен БЗНС да се е връщала към тези думи. Бай Милан (Дренчев – б. ред.) не обичаше да ни казва нелицеприятни неща. Александър Стамболийски е предал каузата на България, но има много други предателства. Той се е страхувал да не влязат чужди войски и да сдобри отношенията със Сърбия. След това е убит по нечовешки начин. БЗНС и ВМРО трябваше да седнат и да говорят по този въпрос, за да си простим. Стамболийски е бил притеснен от международните събития. Съдбата на македонците не я дава той, а договорите. Страхувал се е“, коментира Петров. Той допълни, че и България, и Северна Македония трябва да направят взаимни отстъпки, за да може западната ни съседка да стане част от Европейския съюз. “Ние трябва да оставим македонците с тяхното мислене. Говоря им, че са българи. Имат къщи до нас. Помагаме си, помпим си гумите, но имат друго самосъзнание. Те не се чувстват българи. Особено младите македонци не дават и дума да се каже”, каза още Петров.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Синът на Мария Илиева Александър е посрещнал изминалите празници в…