Георги Марков: ЕС не може да защитава живота и здравето на европейските граждани

„Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Двойните стандарти трябва да бъдат премахнати“, категоричен е бившият конституционен съдия

[ad id=“225664″]

„ЕС е изчерпан, не може да се справи с основното си призвание да защитава живота и здравето на европейските граждани.“ Това каза за Радио „Фокус“ народният представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той каза още, че мигрантската криза няма да доведе до разпадане на Съюза.

Според него ЕС е замислен като Европейски Съединени щати, но това няма да се състои, защото най-малко вишеградците искат силен съюз на силни държави. Марков обвини ръководствата на европейските институции в двойни стандарти.

[ad id=“263680″]

„Защо са двойните стандарти? Какви са тези намеци, че няма да има фондове за страните, които не спазват върховенството на закона? Това е гнусна шега на брюкселските бюрократи. Визирам опита за европейска инквизиция на Полша. Председателят на управляващата полска партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински е избран с над 50%, за да махне тези съдии, които са над 65 години. Ние също ги махнахме, но защо тогава никой не рева срещу България? Защото не е Качински – не е консерватор. Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Двойните стандарти трябва да бъдат премахнати. Германия и Франция трябва да спрат да се опитват да командват другите европейски страни“, коментира Марков.

[ad id=“236993″]

Според него нито една от централноевропейските страни не е по-малко европейска от тях в нито едно отношение. По думите му премиерът на Унгария Виктор Орбан се е оказал прав в спора с германския канцлер Ангела Меркел относно бежанците.

Той добави, че на мини срещата на върха в неделя не може да се реши нищо. Марков поздрави премиера Бойко Борисов за изказването му относно затварянето на границите.

[ad id=“218548″]

Според него мигрантите трябва да бъдат изнесени извън границите на Европа.


image0 (9K)