НАЙ-НОВИ:

Георги Марков: Борисов управлява в политическа лудница. Президентът Радев ми се вижда нормален човек

„Аз съм единственият депутат от ГЕРБ от ВНС. Не се впечатлявам от спора между Борисов и Радев, защото съм се нагледал на спорове между премиери и президенти и от една политическа сила. Сега президентът и премиерът са от различни политически сили и е нормално това.” Това обяви в ефира на Канал 3 Георги Марков по повод противоречията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

“Аз уважавам президентската институция и самия Радев. Неговото изявление за 10 ноември – той направи едно обобщение и констатации, с които изцяло не съм съгласен. Не е заплашена българската демокрация и няма сливане между ГЕРБ и държавата, каквото внушение бе направено. Защото имаме президент от друга политическа сила, държавен глава, който има големи правомощия”, коментира още Марков.

Във връзка с твърдението си, че ГЕРБ не се слива с държавата той изтъкна, че партията дори няма пълно мнозинство и много често дори има проблеми с преодоляването с някое президентското вето.

„България е най-демократичната страна на Балканите. Има функционираща демокрация и нещо повече – има директна телефонна връзка между премиера и лидера на опозицията”, подчерта Марков, като припомни разговор между Нинова и Борисов по темата “Здравеопазване”.

„Бойко два пъти от четири показва председателския пост на опозицията. Въпреки че не е редно, защото това е пост еманация на управлението. Но това е българската демокрация – номер 1 сме на Балканите”, категоричен е депутатът.

„Това, което ми се струва е, че президентът Радев е нормален човек. А трябва да е луд, за да прави партия. Защото например Бойко управлява в политическа лудница. Защото управлява със скандалджии, които обаче ако не бяха там, нямаше да преодолеем Истанбулската конвенция и още някои други неща”, изтъкна Марков относно евентуалните бъдещи планове за партия на Радев.

Относно протестите той коментира: „Има хора на улицата – не са хората, а хора. Не ги познавам протестиращите, не съм ги виждал в София. Та тези хора днес са предложили референдум за мажоритарни избори. Това го подкрепям. Но такъв референдум се състоя. И какво се случи?”

image1 (9K)

Според него големият проблем на изборната система е именно, че попадат по-малко личности, което пък е желанието на хората.

„Аз не следя всички изяви на министър-председателя. Аз обаче съм човек, който е лоялен към него и се старая като видя нещо тревожно, да му давам публично съветите, а не да ходя да му шушукам на ушето”, каза Марков.

„Сега му казвам, че ГЕРБ с такъв чудесен организатор като г-н Цветанов, ГЕРБ трябва да изведе хората на улицата – не да прави контрапротест, без да блокира улици, да излезе мирно  и да заяви, че се обявява против смяна на системата, да се обяви против анархокомунизма, да си защити правителството и ако трябва, да поиска оставка на президента”, обяви депутатът от гражданската квота на ГЕРБ.

„Президентът прави правилни констатации, че е България е най-бедна в ЕС. Той не е бил част от политическата система, но трябва да каже защо сме най-бедни. Ние сме най-бедни, защото Чехия и Унгария правеха реформи, а ние водихме 10-годишна битка с комунистите. БСП два пъти управляваха с пълно мнозинство и ни разсипаха. И президентът Радев, макар да е бил военен, сигурно е видял това. При Виденов заплатата беше 3-4 долара. Е как от 3-4 долара за 20 години да не си най-беден”, попита риторично Георги Марков.

По думите му, ако няма чуждестранни инвестиции, то е заради политическа нестабилност и даде пример с Унгария, където в този период не е имало предсрочни избори.

„Какви анализи и прогнози прави Ахмед Доган, аз не мога да кажа. Аз българските турци ги уважавам. ДПС има и свой принос в демократичните промени. Без тях нямаше да го има първото демократично правителство”, заяви още Марков относно мястото на Ахмед Доган и ДПС в периода на Прехода.

Той е категоричен, че ако не бе депутат, а само личен приятел на Борисов, би го призовал в навечерието на 60-годишнината си „да хвърли кърпата” и да не се занимава повече, след като вече е направил толкова много. „Само че човекът работи за държавата. Работи в една лудница и иска да изведе държавата от тоя балкански кюп”, даде своята оценка за премиера бившият седесар Георги Марков. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...
  1. За какво се иска коментар? Ако е за статията за Геирги Марков- има верни неща в нея. А ако е за подаване сигнал до кмета както е озаглавено по-горе- Кметът на Мездра Генади Събков незабавно трябва да запълни гилеми дупки на улица “Тракия” в Мездра, на 19 метра от улицата за гимназията защото там стават и ще стават произшествия.

Вашият коментар

Виж още:
"Трагично е, че Великобритания напуска ЕС след 25 години", заяви…