НАЙ-НОВИ:

Георги Дерменджиев е новият национален селекционер на България!

64-годишният Георги Дерменджиев поема националния отбор на България след оставката на Красимир Балъков, обяви първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков.

“Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално”, каза Лечков по темата.

Самият треньор може да се похвали като номер 1 сред българските специалисти по брой мачове в европейските турнири като помощник и старши треньор. Водил е Лудогорец и Левски като старши треньор, както и Спартак (Пловдив) и Сливен.

В Казахстан за кратко беше наставник на местния Ордабасъ (Шимкент). Дълги години работи и като помощник в Литекс, където е с основна заслуга за успехите на този клуб.

Като футболист кариерата му минава основно в Спартак (Пловдив), Славия и Янтра (Габрово). С “белите” печели Купата на България през 1980-а година и има щастието да играе с майстори като Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Илиян Алдев, Атанас Александров, Георги Минчев.

“Говорих с Йордан Лечков. Съгласих се да поема националния отбор на България. Остава само да изистим няколко неща. Очаквам това да се случи днес или утре. Като цяло почти всичко е уточнено”, заяви Дерменджиев за сайта Гонг.

През 2014-а година беше избран за треньор номер 1 в българското футболно първенство. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Къща-музей „Гео Милев” и „Пътуващите книги на Стара Загора” представят Пейчо Кънев и…