Ген. Решетников с нова атака: Управляващите в България са неграмотни, лукави и фалшиви

За втори път в рамките на едно денонощие Леонид Решетников, бивши генерал от КГБ и доверено лице на Владимир Путин атакува българските власти заради скандала, който предизвика руският патриарх Кирил. Духовникът се скара на президента Радев, че благодарил за освобождението и на други народи, освен на руския.

[ad id=“225664″]

„Реакцията на патриарх Кирил към българския президент е абсолютно справедлива. Не може да се занимаваш с честване на героите, загинали за освобождението на България и в същото време да лукавстваш и да бъдеш фалшив. А формулировките, които повтаряха практически всички представители на българските власти, а те ги повтарят вече 20 години, в най-добрия случай са лукавство, а в най-лошия-фалшификация. Да говориш така в лицето на велика страна е неуважение към подвига на нашия народ“, казва Решетникв пред eadaily.com. „Тези абсолютно безграмотни хора, твърдят, че във войната са участвали финландци, на основание на името на полка им, и отдават почести на Финландия. От къде накъде? От една страна това е поредният опит да се раболепничи пред американците и натовците, демек, благодарим на Русия, но заедно с това отбелязваме и нещата, които на вас ви харесват. И второ – това е дива, възмутителна безграмотност. Ето тези неща възмутиха нашия патриарх, както възмутиха и самите нас“, гневи се Решетников.

[ad id=“263680″]

„Ще се отразят ли тези събития на българо-руските отношения? Няма. България и така е на другата страна. Проблемите са очевидни, те съществуват, и България в голяма степен не е самостоятелна държава. Даже един ден в годината не са в състояние нормално да кажат на Русия едно „Благодаря“, пак се оглеждат към Запада и Америка, и говорят тези глупости“, твърди бившият идеолог на Кремъл.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)