НАЙ-НОВИ:

Генералният секретар на военния съюз: Не виждаме пряка заплаха от Русия за нито една държава от НАТО

“Не виждаме пряка заплаха от Русия за нито една държава от НАТО. Целта ни не е да предизвикаме, а да предотвратим конфликт, защото нападението срещу една държава от пакта ще задейства член 5-и от Договора от Вашингтон”. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той съобщи, че се наблюдават компютърни атаки срещу много държави от НАТО. “Външно влияние над национални избори е неприемливо. Помагаме на държавите от Алианса да се защитят. Имаме екип, който може да бъде изпратен в държава, която има проблеми”, добави Столтенберг.

afganistan

Генералният секретар на НАТО заяви, че “Ислямска държава” е отговорна за терористични атаки в целия свят. “

“Ислямска държава” се опитва да се установи в Афганистан. Мисля, че трябва да останем там много дълго – колко точно, това ще зависи от събитията на място”, добави той. Столтенберг отбеляза, че “Ислямска държава” губи територия в Сирия, а иракските сили за сигурност печелят терен в Ирак.

“Вярвам, че новата американска администрация ще остане обвързана с НАТО. Получих такива уверения от новоизбрания президент Доналд Тръмп. Той ясно заяви, че САЩ остават с НАТО, защото Алиансът е важен за Вашингтон и за Европа”, заяви шефът на военния съюз в отговор на въпрос. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Жестовете говорят много за характера ни. Начинът, по който говорим,…