НАЙ-НОВИ:

Гаф на Гала и Стефан в ефир

Скандална неграмотност показаха водещата на „На кафе” Гала и гаджето ѝ и колега Стефан. В петък двамата чистосърдечно си признаха в ефир, че не знаят защо 8 декември е празник на българските студенти, пише blife.bg.

[ad id=”263680″]

Телевизионерите явно нямат време да разберат за един от важните моменти от родната история, затова за тях и редакторите им, които явно също не са си свършили работата, припомняме:

[ad id=”225664″]

На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът на единствения тогава университет в страната – Софийския университет “Св. Климент Охридски”.   Първоначално се е празнувал на 25 ноември – денят на Свети Климент, патрон на Софийския университет, който традиционно се счита за покровител на българското висше образование. На 31 март 1916 г. българската администрация преминава към Григорианския календар Понеже Българската православна църква продължава да използва Юлианския календар (до 1968 г.), датата на празника се измества с 13 дни напред и се чества на 8 декември. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Има много слухове и много изградени стереотипи за Дубай. Че…